FAQ
Ofte stillede spørgsmål
Ordrer og forsendelser

Hvornår afsendes min ordre, hvis jeg bestiller i dag?

Vores gængse produktionstid fra bestilling til afsendelse er fire arbejdsdage.

Hvor lang tid tager leveringen?

Da vi ikke kan borge for speditørens leveringstider, oplyser vi kun ud fra egne processer. 98% af alle leveringer tager dog kun én dag.

Hvordan beregner I den forventede afsendelsesdato?

Fremstillingsprocessen begynder dagen efter, din ordre registreres i vores system. Det er fra det tidspunkt, vi tæller og fastlægger afsendelsesdatoen. Bemærk at dette afhænger af vores rettidige modtagelse af stoffet/tøjet samt, at den ikke er en blandingsordre, dvs. at den ikke består af fx 50% direkte tryk og 50% broderi. Står ordren fx til afsendelse d. 15., og modtager vi det sidste stof/tøj d. 14., vil vi ofte være nødsaget til at rykke ordren.

Hvornår afsendes min ordre?

Din ordres afsendelsesdato kan ses på ordrebekræftelsen eller i webshoppen under DIN PROFIL og FAKTURASTATUS.

Kan min ordre afsendes hurtigere end gængs praksis?

Ja. Du kan tilkøbe én af vores Eksprespakker og få din ordre afsendt inden for 24, 48 eller 72 timer.

Hvilket tidspunkt på dagen vil min ordre typisk være klar?

Typisk kl. 17.00. En faktura afsendes til dig i samme øjeblik, ordren er klar.

Jeg skal bruge min logoer i overmorgen. Kan I nå det?

Vi imødekommer ønsker om særlig hurtig afsendelse og tilbyder tilkøb af én af vores tre Eksprespakker:

Ekspres 24
Ekspres 48
Ekspres 72

Køber du eksempelvis en Ekspres 24-pakke, afsender vi din ordre inden for 24 timer. Bemærk, at deadline for denne service er kl. 19.00. Modtager vi din bestilling efter det tidspunkt, føjer vi en arbejdsdag til den beregnede produktionstid. Da vi regner i arbejdsdage, bør du forvente tillæggelse af én produktionsdag til beregningen, hvis du placerer din ordre dagen før en helligdag.

Har I afsendt min ordre som planlagt?

Når du modtager en afsendelsesbekræftelse, har vi afsendt din ordre. Når GLS scanner forsendelsen, modtager du en e-mail med dens Track & Trace-nummer.

Kan jeg se status på min ordre, mens den er undervejs?

Du kan altid se status på din ordre i vores webshop. Du modtager derudover en ordrebekræftelse ved færdiggørelse af din bestilling og en afsendelsesbekræftelse, når vi afsender den.

Hvem bruger I som speditør?

9 ud af 10 leveringer udføres af GLS. Pallefragt udføres af Post Nord. Leveringer til udlandet udføres af UPS. Bemærk, at vi kun sender hele paller.

Kan jeg forvente, at min ordre afsendes til aftalt tid?

Vi afsender 99% af alle ordrer til aftalt tid.

Samlepakker I ordrer?

I højst mulig grad, ja. Vi afsender i samlepakker indtil kl. 17.00, hvorefter vi afsender individuelt for at maksimere den endelige leveringsmængde.

Hvorfor har jeg modtaget en advisering om en korrekt, jeg allerede har godkendt?

Det har du, fordi din ordre var forkert eller utilstrækkelig. Det kan være tilfældet, hvis du eksempelvis har godkendt alle korrekturer på en modeltype, selvom du kun har bestilt herreudgaven.

Øvrige

Sælger I tøj?

Nej, vi sælger ikke tøj. Tryk på tøj og andre tekstiler er vores kernekompetence og eneste fokusområde.

Fremstiller I til private kunder?

Nej. Vi er B2B og handler kun med virksomheder, foreninger, organisationer og persongrupper af tilstrækkelig størrelse.

Hvad er jeres åbningstider?

Vi har åbent mandag-fredag, 06.00-18.00, i løbet af hvilken tid vi kan kontaktes per telefon og e-mail. Hurtige skriftlige svar bør kun forventes inden for åbningstiderne.

Hvilke materialer og varer trykker I på?

Vi trykker udelukkende på tekstiler. Vi trykker således ikke på skilte, blyanter, biler etc.

Inden for tekstilkategorien, trykker I på XYZ?

Vi trykker som udgangpunkt på enhver tekstiltype.

Hvornår bør direkte tryk foretrækkes som fremstillingsmetode?

Direkte tryk bør ofte være at foretrække ved tryk på t-shirts, sweatshirts, løbetrøjer og muleposer (tote bags). En direkte tryk-ordre skal være på mindst 50 stk.

Er jeres korrekturer målfaste?

Nej. Vores korrekturer er vejledende og bør ikke forventes målfaste. Det enkelte tryks størrelse angives på den respektive korrektur.

Hvad er Pantone-farver?

Pantone Matching System (PMS) er farvesystemet oftest benyttet af grafik- og trykbrancherne pga. dets klare farver. Læs mere om PMS på Wikipedia.

Bruger I specialfarver til særlige priser?

Nej. Du kan frit vælge mellem alle Pantone-farver uden tillægsomkostninger.

Hvordan differentierer I mellem raster og vektor?

Der er så mange ligheder og forskelle mellem raster og vektor, at vi har skrevet et blogopslag, hvor vi går i detaljer omkring dem.

Kan jeg selv se, om min fil er vektor eller raster?

Som udgangspunkt, ja. Tommelfingerreglen er, at hvis du kan forstørre billedet uden tab af kvalitet, er det vektor og kan bruges til trykformål.

Har du stadig spørgsmål? Send os en e-mail på post@jetsport.dk
Raster vs. Vektor

Raster

En rasterfil indeholder såkaldte ‘pixels,’ som er bittesmå ensfarvede firkanter. Arrangeres en stor mængde af disse i samme område, udgør de i et kalejdoskopisk samspil et grafisk udtryk: Billedet. Det endelige antal af pixels divideret med størrelsen på området udtrykker billedets opløsning og dermed dets kvalitet. Jo tættere et område er befolket af pixels, jo klarere fremstår billedet.Det særlige ved rasterbilleder er, at deres pixelantal er uforanderlige. Når først et billede er skabt med et vist antal pixels, vil det for altid bestå af det antal. Der kan aldrig tilføjes eller fjernes grafisk information, uden enten at ødelægge det originale billede eller genskabe det fra bunden. Et større billede lader sig således aldrig skabe ud fra et mindre originalbillede.Da billeder, som bruges til logotryk, typisk skal bruges i mere end én størrelse, er rasterbilleder derfor dårligt egnede til det formål.

Vektor

En vektorfil gør brug af matematiske formler til at udregne og tegne billedets geometriske elementer. I modsætning til rasterfilen behøver den ikke forlade sig på simultan administrering af millioner af pixels, men påkræves kun at huske relativt få koordinatpunkter og linjeligninger. Disse gentegner nemt billedet i nye størrelser efter behov og tillader opdeling og manipulation af individuelle elementer. Ulempen ved den fremgangsmåde er, at farvedybde ikke kan opnås og virkelighedstro billeder således ikke kan laves. Omvendt gør det billederne langt nemmere at ændre på og arbejde med, og det er netop den egenskab, som gør vektor til den foretrukne grafik blandt os logomagere.

Identificér dit billedes type

Du har et billede, du gerne vil lave et logo ud af. Men hvilken filtype er det? Det finder du ud af ved enten at se på filens endelse eller at forstørre billedet og se, om kvaliteten forværres. En markant forværring indikerer, at det er et rasterbillede.

Nedenfor ser vi på filendelser, og hvilke roller de spiller for forskellige billedtyper.

.jpg / .jpeg
 IKKE VEKTOR-VENLIG
.png
 IKKE VEKTOR-VENLIG
.gif
 IKKE VEKTOR-VENLIG
.tiff
 IKKE VEKTOR-VENLIG
.bmp
 IKKE VEKTOR-VENLIG
.psd
 IKKE VEKTOR-VENLIG
.ai
VEKTOR-VENLIG
.eps
VEKTOR-VENLIG
.pdf
VEKTOR-VENLIG
.ps
VEKTOR-VENLIG
.svg
VEKTOR-VENLIG

Opsummering

Begge filer har deres klare styrker. Raster er det foretrukne format til realistiske og farverige billedgengivelser, mens vektor er de formålstjenlige og simple dubletters domæne. Raster anvendes til fotografier og er det klart mest brugte billedformat på nettet, mens vektor i vid udstrækning anvendes til logo- og ikondesign i markedsføringsøjemed.

Raster er mondæn, men besværlig, vektor er spartansk, men imødekommende. I tekstilindustrien foretrækker grafikere valgmulighed nummer to, hvorfor vi hos Jet Sport vælger udelukkende at lade vektorfiler stå til grund for vores logoer. Det ved vi giver den korteste produktionstid, de mest prisbevidste logoer og de gladeste kunder.